31 oktober 2014

Nieuwe Super Record, Record en Chorus van Campagnolo

Campagnolo vernieuwt de mechanische groepsets Super Record, Record en Chorus. Nieuw uiterlijk, betere prestaties.
De mechanische aandrijvingen benaderen nu de prestaties van de elektronische groepen.
Crankstel: universele steek
De meest in het oog springende verandering is het crankstel, een volledig nieuw ontwerp op basis van een 4-armige crank. De nieuwe crank is stijver en werkt met een universele steek. Dit betekent dat wisselen tussen dubbel- en compact-tandwielbladen mogelijk is zonder dat de crank daarvoor hoeft te worden vervangen. De nieuwe crankstellen (met Ultra-Torque-montage) zijn er voor Super Record, Record en Chorus in de volgende crankarmlengtes en tandwielverhoudingen: 170 mm, 172,5 mm en 175 mm met 50-34 (compact), 52-36 (semi-compact) of 53-39 (dubbel)
 Voorderailleur: langere arm
Om zo dicht mogelijk in de buurt te komen bij de prestaties van de elektronische aandrijvingen, moet de voorderailleur krachtiger kunnen schakelen. Campagnolo bereikt dit door een nieuwe, langere arm. De hefboomwerking van deze langere arm maakt schakelen van klein naar groot blad makkelijker. Ook de vorm en de bevestiging van de kooi zijn aangepast. De Super Record- en Record-voorderailleurs hebben een carbon kooi, de Chorus-kooi is van aluminium.
Achterderailleur: constante prestatie
De achterderailleur is zowel intern als extern vernieuwd. De gebruikte cassette veroorzaakte voorheen verschillen in schakelprestaties; een 11-23 was bijvoorbeeld sneller dan een 12-29. Bij de nieuwe derailleur is dit niet meer zo. Dankzij een interne aanpassing blijft de afstand van het bovenste derailleurwieltje tot aan de krans altijd gelijk. Dit zorgt voor een constante, optimale prestatie. Ook is de positie van de afstelboutjes aangepast naar de achterzijde van de derailleur.
Ergopowers: meer grip
De ergopowers zijn innerlijk volledig vernieuwd, zowel links als rechts. Ze werken met een andere index en hebben een nieuw binnenwerk. Dit zorgt voor optimale samenwerking met de vernieuwde derailleurs. De rubbers van de ergopowers bieden meer grip dan voorheen. De ergonomie is gelijk gebleven. Nieuw is ook een kabelspanner die standaard wordt meegeleverd bij de ergopowers. Dit is een essentieel item voor de frames die deze mogelijkheid niet bieden.
Lees verder: Nieuwe Super Record, Record en Chorus van Campagnolo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten